Keresés:
 

 

A programról
 

 

Elkezdett projektek
 

 

Vezetés és képzés
 

 

TAMOP
 

 

 

 

 

 

Családunk könyvtára

"Az embert nem lehet valamire megtanítani,

csak hozzá lehet segíteni ahhoz, hogy a tudást megszerezze." (Galilei)

 

 

Milyen praktikus segítséget tud adni a mindennapi életünkhöz a könyvtár? Milyen új lehetőségeket kínálunk a közhasznú információk, a helyismeret, az élethosszig tartó tanulás program támogatása terén? Jöjjön el hozzánk a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárba, és mi négy témakörben látványos, gyors bemutatót tartunk az Önök számára! Szívesen látjuk családjával együtt!

 

Programunkról bovebben

A családunk könyvtára - 2011. szeptember 12.

2011-08-08 13:24

Itt az iskolakezdés!

Kölcsönözze ki tőlünk a kötelező olvasmányokat gyermekének! Ismerje meg könyvtárunk szolgáltatásait, válogasson a nyáron érkezett újdonságok közül!

 

2011. szeptember 12-én hétfőn 17 órától szeretettel várjuk könyvtárunkban.

 

Tovább >>

 

 

A könyvtár a miénk! - A családunk könyvtára 2011. 05.16.

2011-05-13 16:33

 

Íme, ilyen gyorsan eltelt az a fél év, amióta havi rendszerességgel jelentkezik a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár új, olvasótoborzó rendezvénysorozata: A családunk könyvtára. Tavaly november 8-án kelt útjára ez a kezdeményezés, mely bátran állíthatom, meghozta a tőle várt sikereket. Az eddig lezajló hat eseményen 238-an vettek részt, kicsik és nagyok, kis- és nagycsaládosok, egyedülállók és házaspárok, nyugdíjasok és aktív dolgozók egyaránt. Hogy mi lehetett a vonzerő?

 

Talán könyvtárunk hétről-hétre megújuló könyv, folyóirat, és DVD választéka? Vagy a kedves, gyors kiszolgálás, amivel körülvettük új és régi olvasóinkat? Nehéz megadni a választ, de az biztos, hogy május 16-ig, a programra ellátogatók több mint fele élt a könyvtár által nyújtotta ingyenes beiratkozási lehetőséggel, illetve az audiovizuális dokumentumok (CD, DVD, CD ROM, hangoskönyv) kölcsönzésére kialakított ajándék AV tagságival, mellyel egy hónapon át kölcsönözhetőek a fent említett dokumentum típusok. A program létrejöttét a TÁMOP 3.2.4 jelű pályázatnak köszönhetik Olvasóink.

 

Sokan annyira jól érezték magukat nálunk, hogy visszatérő vendégként több alkalommal is ellátogattak a könyvtárba. Az is többször megesett, hogy egyik hónapról a másikra gyarapodott egy család létszáma, mert az édesanyák az időközben megszült kis csemetét is magukkal hozták, hadd okosodjon az a gyerek! Nem lehet elég korán elkezdeni a könyvek megszerettetését! - vallották többen is a fiatal anyák közül. Olyan is megtörtént, hogy egy legközelebbi alkalommal már a nagyszülőket is magukkal csábították az unokák, így együtt használták ki a könyvtár nyújtotta előnyöket: történelmi regényt, krimit kölcsönöztek a felnőttek, mesekönyvet vittek a gyerekek, fénymásoltattak a családi ügyintézéshez, majd a végén közösen választottak egy vidám családi mozit szombat délutánra.

Ne keseredjenek el azok sem, akik lemaradtak a novembertől májusig tartó programsorozatról, mert a nyári vakáció után szeptember 12-én újra jelentkezünk – természetesen az elmaradhatatlan ínycsiklandozó finomságokkal egyetemben, amivel minden alkalommal vártuk és várjuk a programra érkezőket.

Dományi Zsuzsa

 

 

A családunk könyvtára 2011. 04. 04.

2011-04-13 9:43

 

Előrehozott húsvétolással indult A családunk könyvtára elnevezésű program a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Tatán április 4-én. Nálunk már most, április elején járt a nyuszi, hogy a rendezvényre érkező gyerekek kaphassanak egy-egy finom, mogyorókrémes csokitojást. Ezen a napon is szép számmal látogattak el hozzánk a családok, hogy kihasználják az ingyenes könyvtári beiratkozás lehetőségét, illetve hogy átvegyék az ajándék audiovizuális tagsági kártyát, mellyel egy hónapon át kölcsönözhetnek DVD, CD, valamint hangoskönyv gyűjteményünkből.

Ez alkalommal kicsit bővebb ismertetőt tartottam a hangoskönyvekről, az olvasásnak eme új lehetőségéről, világszerte népszerű, új műfajáról. Többen az idősebbek korosztályából, hangot adtak annak, hogy mióta létezik a hangoskönyv, azóta nem kell lemondaniuk az olvasás öröméről. Bizony az évek alatt sokuknak megromlott a látása, egyre nehezebben bírja a szemük az olvasást, ugyanakkor most is ugyanúgy vágynak az olvasás okozta élményre. Nagyon megörültek, amikor meghallották, hogy a mi könyvtárunkban több, mint 250 db hangoskönyv áll a gyengén látók és az olvasók rendelkezésére egyaránt. Nemcsak az idős hölgyek igényeinek megfelelő hangoskönyveket kölcsönöz a könyvtár, mint például Barbara Taylor Bradford Három akaratos nő, Francoise Sagan Szereti ön Brahmsot?, Karen Blixen Volt egy farmom Afrikában című olvasmányos regényei, hanem olyan hazai igényes irodalmi műveket is, mint Szabó Magda Sziget-kék, Für Elise, Az ajtó; Wass Albert Kard és kasza, Elvész a nyom; Márai Sándor Rómában történt valami, A gyertyák csonkig égnek című művei.
A kisiskolásoknak szóló ifjúsági regényekből is van választék a hangoskönyvek között: Gerald Durrell A halak jelleme – Szacsvay László sziporkázó előadásában, Janikovszky Éva Égig érő fű  - Nagy Natália tolmácsolásában. Erich Kästner munkái közül kettő is megtalálható hangosregényeink között: Emil és a detektívek – Szervét Tiborral, valamint A két Lotti – Nagy Natália hangján. Inkább felső tagozatosok érdeklődésére tarthat számot Jókai Mór Az arany ember című regényének hangos változata, valamint Kosztolányi Dezső Édes Annája - mindkettő Kútvölgyi Erzsébet színésznő felolvasásában. Ottlik Géza legismertebb műve az Iskola a határon, Kulka János színész előadásában szólal meg.
Agatha Christie klasszikus krimijei is megtalálhatók a polcon, így például a Nyaraló gyilkosok (Csankó Zoltán), vagy a Gyilkosság egy csendes házban (Balázs Péter) címűek. Rejtő Jenő humorban bővelkedő írásai sem hiányozhatnak gyűjteményünkből: Vesztegzár a Grand Hotelben (Rudolf Péter), A láthatatlan kommandó (Reviczky Gábor).
Nemcsak szépirodalmi művekkel szolgálhatunk, hanem ismeretterjesztőkkel is, Polcz Alaine: Ideje az öregségnek, Ranschburg Jenő: Szülők könyve, Popper Péter: Részemről mondjunk mancsot, Vitray Tamás Kiképzés – valamennyi mű a szerző előadásában szólal meg.
Programsorozatunk még jelentkezik egy alkalommal a nyári szünet előtt, május 9-én, szintén 17 órakor, akkor is várjuk Önöket szeretettel, ha kíváncsiak folyton megújuló könyveinkre, bővülő szolgáltatásainkra.


Dományi Zsuzsa 

Tovább a képekhez

A családunk könyvtára 2011. március 07.

2011-03-25 16:50

 

Feléhez érkezett a tíz alkalomra tervezett családi programsorozat a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban, Tatán. Március 7-én már háromnegyed ötkor gyülekeztek a beiratkozni vágyók a felnőtt könyvtár olvasótermében, hogy meghallgassák a tájékoztatót a szolgáltatásokról, lehetőségekről, végül ingyenesen beiratkozzanak és átvegyék az ajándék videótagságit. A leendő olvasók figyelmesen hallgattak végig, és követtek könyvtárunk különböző állomásain: kézikönyvtár, számítógépes sarok, folyóirat blokk, szabadpolcos rész, DVD-s szekrények …
A kötelező olvasmányokat felsorakoztató polc előtt kicsit jobban elidőztünk az olvasókkal, mert több középiskolás diák, illetve olyan szülő vett részt a programon, akiknek kamaszkorú gyermeke van. Igen hasznosnak találták, hogy az ajánlott és kötelező olvasmányokat külön gyűjtve találhatják meg a könyvtárban, mert így lényegesen gyorsabb és könnyebb a tájékozódás számukra. Örömmel nyugtázták, hogy a könyvek mellé még DVD-n is kölcsönözhetik a mű filmes vagy színpadi adaptációját. Könyvtárunk e téren is a legmagasabb színvonalra törekszik, és igyekszik olyan filmremekeket beszerezni, melyek méltóak az adott irodalmi műhöz. DVD tárunkban megtalálhatóak: Az ember tragédiája, Bánk bán, Szent Péter esernyője, illetve a legendás hírű Várkonyi Zoltán által fémjelzett A kőszívű ember fiai, és Fábri Zoltán 1969-es Isten hozta őrnagyúr c. filmszatírája. Zsurzs Éva rendező nevéhez köthető A falu jegyzője című film és a Csongor és Tünde című tévéjáték is, melyben a főbb szerepeket Zsurzs Kati, Safranek Károly, Gobbi Hilda és Bessenyei Ferenc játssza. Az Abigél című romantikus kalandfilm Szerencsi Éva főszereplésével várja az érdeklődőket.
A Nobel-díjas Kertész Imre Sorstalanság című könyvéből készült film rendezője Koltai Lajos, aki operatőrként már több hazai és külföldi produkcióban is részt vett, ám rendezőként ezzel a filmmel debütál 2005-ben. De nem csak a magyar, hanem a világirodalom filmes gyöngyszemei is kölcsönözhetőek nálunk: a Hamlet – háromféle feldolgozásban - Laurence Olivier, Tony Richardson és a BBC-s Rodney Bennett rendezésében, Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése, Bulgakov Mester és Margaritája, ezen kívül a Victor Hugo regényéből készült Nyomorultak is Gérard Depardieu és John Malkovich főszereplésével. Az 1990-ben forgatott, Az öreg halász és a tenger című filmben Anthony Quinn nyújt emlékezetes alakítást Santiago szerepében. A DVD megtekintése hasznos kiegészítő lehet a regény értelmezésénél.
Valló Péter színházi rendezésében látható filmtárunkban Csehov Ványa bácsija, és Gogol Háztűzőrzője – mindkettő neves és elismert színészek közreműködésével a Radnóti Színházból: Kulka János, Kováts Adél, Bálint András.
A program zárásaként ismét vendégváró falatokkal fogadtuk Olvasóinkat a gyermekkönyvtár olvasótermében. Í gy lesz ez a programsorozat következő alkalmán 2011. április 4-én, 17 órakor is, amikor a családokat és a gyerekeket csokitojással várjuk a húsvét jegyében.


Dományi Zsuzsa

 

 

A családunk könyvtára 2011. 02. 07.

Folytatódott a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár nagy érdeklődésre számot tartó rendezvénysorozata: A családunk könyvtára 2011. február 7-én.
A leendő könyvtár tagokkal megismertettem a felnőtt és a gyermekkönyvtár szolgáltatásait a kölcsönzés szabályaitól egészen az internetezési lehetőségekig. A látogatók érdeklődtek a könyvtár múltja, adatai iránt, így elhangzott, hogy a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárat 1949-ben alapították, 8 kistérségi könyvtárat lát el szolgáltatásaival. A tatai könyvtár 760 m2-en működik, könyvállománya több mint 150 ezer.
Többen érdeklődtek a videótagságiról, így tájékoztatásul elmondtam, hogy az egy hónapos intervallumra kiváltható tagsági mindössze 500 Ft-ba kerül. Kettő, illetve négy darab audiovizuális dokumentumot (DVD, CD, CDROM, hangoskönyv, videó-kazetta) kölcsönözhetnek vele az Olvasók.
Bőséges a kínálat a filmek terén, minden korosztály megtalálhatja a neki tetszőt. A Magyar Klasszikusok című sorozatból például az Aranypáva (fsz. Páger Antal), a Dunaparti randevú (fsz. Perczel Zita, Ráday Imre), a Halálos tavasz (fsz. Karádi Katalin) éppúgy kölcsönözhetők, mint az újabb hollywoodi filmremekek: A gyűrűk ura, Avatar, Egyszerűen bonyolult, Mamma Mia, Valkűr, 2012 stb. Azokra is gondoltunk, akik a klasszikus vígjátékokat kedvelik: Horgász a pácban (fsz. Louis De Funes), Ne hagyd magad Pitkin (fsz. Norman Wisdom), de számos Poirot történettel is szolgálhatunk a krimi rajongóknak. Milos Forman nagyszerű filmjei közül megtalálhatóak nálunk az Amadeus, a Valmont, a Tűz van, babám! éppúgy, mint a Száll a kakukk fészkére vagy a Hair. Menzel (Sörgyári capriccio, Szigorúan ellenőrzött vonatok, Őfelsége pincére voltam), Fellini (Cabiria éjszakái, Országúton), Truffaut (Négyszáz csapás, Lőj a zongoristára), Janisch Attila (Hosszú alkony, Másnap) művészfilmjei közül is csemegézhetnek az igényesebb filmrajongók. Mindezekről részletesen tájékozódhatnak Olvasóink a könyvtár honlapján, a www.mzsvktata.hu. címen.
Természetesen a gyermekkönyvtár DVD kínálata is tartogat meglepetéseket: A hercegnő és a béka, az Alice csodaországban című Disney filmek is várják a kicsiket és a nagyobbacskákat. Süsü a sárkány, Mirr Murr a kandúr, Dr. Bubó és a Mézga család is vidáman integet a DVD szekrényből a gyerekeknek.
Befejezésként finom házi lekvárral és farsangi fánkkal, sajtos pogácsával, rostos üdítőkkel kedveskedtünk régi és új tagjainknak, akik jóízűen fogyasztottak a finomságokból.
A programsorozat következő alkalma 2011. március 7-e, hétfő 17 óra, amikor az ingyenes könyvtári tagság még egy hónapra szóló szintén térítésmentes videótagságival bővül. Szeretettel várjuk Olvasóinkat!

 

Dományi Zsuzsa

 

A családunk könyvtára 2011. 01.10.

 

A családunk könyvtára című programsorozat 2011. január 10-én, ebben az esztendőben első alkalommal jelentkezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárban Tatán. A tavalyi évhez hasonló lelkesedéssel és nagy létszámban jelentek meg régi és új olvasóink, hogy meghallgassák, milyen szolgáltatások várják őket a könyvtárban, valamint ingyenesen beiratkozzanak a könyvtárba.

 

A valóban családias légkört az is biztosította, hogy a pólyás babától kezdve az éltes korúakig minden korosztály megtalálható volt a programon. A kis csapattal végigjártuk a könyvtár különböző tereit egészen a felnőtt olvasóteremtől a gyermek kézikönyvtárig. Mindenhol ismertettem a legfontosabb tudnivalókat (hogyan lehet eligazodni a polcokon, hány darab könyv, folyóirat kölcsönözhető egy alkalommal), illetve válaszoltam a feltett kérdésekre, felvetésekre. A lehetőségek közül nagy sikere volt a napi fél óra ingyenes internet használatnak, és annak a plusz szolgáltatásnak, hogy a könyvtárosok szívesen segítenek azoknak, akik még gyakorlatlanok a számítógép kezelésében. Olvasóink bátran fordulhatnak hozzánk, ha e-mail fiókot szeretnének létrehozni, vagy egy dokumentumot akarnak csatolni levelükhöz, esetleg álláskeresők, és szívesebben adnának be szépen megszerkesztett, gépelt önéletrajzot, mint kézzel írottat. Ha szükséges, elektronikus adatlapok kitöltésében, e-ügyintézésben is bizalommal fordulhatnak hozzánk tagjaink. Azok, akik komolyabban érdeklődtek a számítógép használat rejtelmei iránt, a rendezvényen feliratkozhattak a könyvtár ingyenes 50 + Net elnevezésű tanfolyamára, melyet Paulovics Milán kollégánk vezet.
Bár a gyermekkönyvtárban máskor sincs beiratkozási díj, most mégis megnőtt a beiratkozott kicsinyek száma, mivel a praktikum így diktálta. Ha már Apa és Anya könyvtári tag lett, ne maradjon le a legkisebb sem a családban: vihessen ő is olvasni, mesélni valót!
Nemcsak új olvasóink voltak hálásak a program nyújtotta lehetőségekért, de a könyvtárosok is az olvasók figyelméért, együttműködéséért, türelméért, mert bizony hosszú sorok alakultak ki az információs pultnál, hogy mindenki megkaphassa olvasójegyét a két szorgos olvasószolgálatostól: Petrozsényi Esztertől és Dollmayer Beától.
Aki kitikkadt a szellemi barangolásban, sorban állásban, üdítővel, ásványvízzel, sós és édes süteménnyel csillapíthatta szomját, éhségét a gyermekkönyvtárban megterített asztaloknál.
Nemcsak januárban kaphattak ilyen meleg fogadtatást olvasóink, hanem reményeink szerint így lesz ez február 7-én, a programsorozat negyedik állomásán is, melyre minden beiratkozni kívánót szeretettel várunk.

 

Dományi Zsuzsa

 

T

 

A családunk könyvtára 2010. 12. 06.

2010-12-08 18:24

 

2010. december 6-án a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárba is megérkezett a mikulás, hogy szaloncukorral és csokimikulással örvendeztesse meg a gyermekeket, A családunk könyvtára című programon. A kicsinyek dallal, verssel érdemelték ki a finom falatokat.

A programsorozat második alkalmán szép számban jelentek meg az érdeklődők, hogy  részt vegyenek a könyvtár szolgáltatásairól szóló tájékoztatón.

Sokan beiratkoztak és igénybe vették a szintén ingyenes, egy hónapra szóló videótagságit is, amely segítségével kölcsönözhetnek a könyvtár 1600 darabos DVD, 4200 darabos CD és CDROM, illetve az 1400 darabos videókazetta gyűjteményéből.
A rendhagyó bemutató végén finomságokkal fogadta vendégeit a könyvtár. A gyerekkönyvtár olvasótermében vidám beszélgetéssel, eszmecserével, falatozással zárult a rendezvény.
A programsorozat következő alkalma 2011. január 10-e, 17 óra. Azon az alkalmon 2011-re szóló ingyenes könyvtári tagsággal várjuk leendő olvasóinkat.

 

Dományi Zsuzsa

 

 

 

Rendhagyó könyvtárhasználati-óra

2010-11-13 13:21

 

Rendhagyó"könyvtárhasználati órára" várta új olvasóit a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Tatán, november 8-án 17 órakor. A családunk könyvtára című programsorozat tíz alkalomból áll, egészen 2012. februárjáig jelentkezik havi rendszerességgel. A rendezvényre ellátogatók ingyenes könyvtári tagságot kaptak a hasznos útmutatás mellett.
A tájékoztatón tippeket kaptak az olvasók arra, milyen praktikus segítséget tud adni a mindennapi életükhöz, és milyen új lehetőségeket, közhasznú információkat kínál ma a könyvtár. Négy témakör köré csoportosult az ismertető: Internet; napilapok, folyóiratok; gyermekkönyvtár; videótagsági.
A résztvevők megtudhatták, hogyan nyújtanak segítséget a könyvtárosok, ha e-mail fiókot akarnak létrehozni, ha elektronikusan akarják ügyeiket intézni, ha állást keresnek… A tagság mellé napi fél óra ingyenes internet használat is jár.
Az ismertetőn nagy hangsúlyt kaptak a könyvtárban található, kölcsönözhető folyóiratok, melyek száma eléri a 140-et. A tematikailag bőséges kínálatból a család minden tagja talál magának kedvére valót (pl. Nők Lapja, Képes Sport, Rubicon, IPM, HVG).  7-féle napilap áll az olvasók rendelkezésére, hogy értesüljenek az aktualitásokról, hírekről. A gyerekek 22 folyóirat közül kölcsönözhetnek 6 db-ot egy hetes kölcsönzési határidővel a gyermekkönyvtárból (pl. Micimackó Magazin, Garfield, Popcorn, Bravo, Természetbúvár). A gyermekkönyvtári tagsággal szintén együtt jár a napi fél óra ingyenes internetezési lehetőség.
Végezetül a videótagsági nyújtotta előnyökről esett szó. Az egy hónapos intervallumra kiváltható tagsági mindössze 500 Ft-ba kerül. Cserébe az olvasók 1600 db DVD; 4200 db CD, CDROM és hangoskönyv; valamint 1400 db videókazetta közül kölcsönözhetnek.
A résztevők mindjárt éltek is a tagságival járó előnyökkel, és maguknak, valamint gyermekeiknek is vittek haza olvasnivalót. A könyveken kívül egy kis vendéglátást is kaptak a program végén, melyet jó hangulatú, kötetlen beszélgetés követett.  
A programsorozat következő alkalma 2010. december 6-a, 17 óra. Akik megtisztelik jelenlétükkel a rendezvényt, nemcsak ingyenes könyvtári beiratkozást kapnak ajándékba, hanem videótagságit is. Természetesen a jól bevált igényes vendéglátás sem marad el a decemberi alkalmon.

 

Dományi Zsuzsa

Tovább a képekhez >>

 

A családunk könyvtára

 

 

Milyen praktikus segítséget tud adni a mindennapi életünkhöz a könyvtár? Milyen új lehetőségeket kínálunk a közhasznú információk, a helyismeret, az élethosszig tartó tanulás program támogatása terén? Jöjjön el hozzánk a Móricz Zsigmond Városi Könyvtárba, és mi négy témakörben látványos, gyors bemutatót tartunk az Önök számára! Szívesen látjuk családjával együtt!


1. Mire jó az Internet? Ön hogyan használja a technikát?


Ön már gyakorlott számítógép és internethasználó? Naponta küld e-mailt barátainak, ügyeit elektronikusan intézi, információit önállóan beszerzi? Mindezt könyvtárunk otthonos informatikai sarkának korszerű eszközei maradéktalanul biztosítják Önnek!
Segítségünkkel legyőzheti esetleges bizonytalanságát:

 • e-mail fiók létrehozásában
 • e-ügyintézés elsajátításában,
 • pályázatok figyelésében,
 • álláskeresésben,
 • önéletrajzminták prezentálásában,
 • elektronikus adatlapok kitöltésében,
 • nyomtatványok elküldésében,
 • adatbázisok használatában.

Ön pedig még be sem kapcsolta a számítógépet? De ugye már gondolt rá? Nem akar külső szemlélő maradni?
Szeretné, ha... lépést tarthatna a változásokkal? feltárulna Ön előtt a világ?? az unokáiról készült legújabb fényképeket azonnal láthatná? elmondhatná véleményét különböző fórumokon? érdeklődési köréhez még több információt gyűjthetne? ügyeit gyorsan, sorban állás nélkül intézhetné?


2. Napilapok, folyóiratok


Tudta, hogy 7-féle napilapból értesülhet nálunk az aktualitásokról, hírekről? Hogy közel 140-fajta szakfolyóirat közül kölcsönözhet könyvtárunkban? Nem kell pénzt költenie kedvenc lapjaira, kölcsönözze ki tőlünk! Hatot vihet egy hétre! A család minden tagja talál magának kedvére valót - például:

 • Nők Lapja, Nők Lapja Novella, Nők Lapja Egészség, Családi Lap;
 • Marie Claire, Story Magazin;
 • Praktika, ÖtletMozaik;
 • Burda, Amelie (Fürge Ujjak);
 • Elixír Magazin (Új), Természetgyógyász Magazin;
 • A Mi Otthonunk, Lakáskultúra, Szép Házak, Otthon;
 • Rubicon, Századok;
 • National Geographic, Geo, IPM;
 • HVG, 168 óra, Heti Válasz;
 • Képes Sport, Autó Motor;
 • Parnasszus, Új Forrás, Élet és Irodalom;
 • Pedagógiai Szemle, Óvodai Nevelés, Köznevelés.

3. Gyerekkönyvtár


Az Ön gyermeke még általános iskolás? Akkor ingyen beiratkozhat a gyerekkönyvtárba. Nem szeretné megvenni gyermekének az ajánlott és kötelező olvasmányokat, a drága mesekönyveket? Kölcsönözze ki tőlünk! Vigye haza egy hétre a gyerekeknek szóló 22 folyóirat bármelyikét! Például:

 • Micimackó Magazin, Dörmögő Dömötör, Garfield;
 • Popcorn, Bravo, Ifjúsági Magazin;
 • A Kutya, A Macska;
 • Szivárvány, Természetbúvár, Vadon.


4. Videó tagsági


Sokallja a mozijegyek árát? Szeretné otthonában, a saját foteljéből nézni kedvenc filmjeit, sztárjait? Újra nézni gyerekkora mesefilmjeit, családi mozi délutánt tartani? Egy hónapon keresztül 500 Ft-ért kölcsönözhet tőlünk audiovizuális dokumentumokat (DVD - 1600 db, CD és CDROM - 4200 db, VHS Videokazetta - 1400 db, hangoskönyvek).


Ha családjával ellátogat hozzánk A családunk könyvtára című rendezvényre, ingyenes könyvtári beiratkozást biztosítunk 2010-re! Ráadásul a programok végén még meg is vendégeljük Önöket egy kis hamuba sült pogácsával és üdítővel.


És még mit kínálunk? Például... Modern eszközeinkkel lehetősége nyílik nyomtatásra, fénymásolásra, illetve szkennelésre A3 méretig. Mikrofilmolvasónkkal lapozgathat az 1880-1938 között megjelent helyi sajtó anyagában.


Hétfőnként 17 órától várjuk Önöket az alábbi időpontokban:

 

 

 
meghívók
cikkek
1.

2010. november 08.

Rendhagyó könyvtárhasználati óra

2.

2010. december 06.

3.

2011. január 10.

cikk

4.

2011. február 07.

cikk

5.

2011. március 07.

cikk

6.

2011. április 04.

cikk

7.

2011. május 09.

A könyvtár a miénk!

8.

2011. szeptember 12.

 
9.

2012. január 9.

 
10.

2012. február 06.

 

 

 


Az ingyenes programsorozat helyszíne:
Móricz Zsigmond Városi Könyvtár
2890 Tata, Váralja u. 4.
Tel. 34/380-281. Kapcsolattartó: Dományi Zsuzsanna.

 

 

 

A program az "Olvasáskultúra és informálisképzés fejlesztése - könyvtárak az élethosszig tartó tanulásért Tata és környékén" című TÁMOP 3.2.4. jelű pályázat támogatásával valósult meg.

 

 

vissza a lap tetejére

 

Copyright © 2010 - Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Tata