Elérhetőségünk:

 

Címünk:

2890 Tata, Váralja u. 4.


telefon:

06/34/380-281,

06/34/ 487-991.


e-mail:

konyvtar@mzsvktata.hu

 

Részletek

2011-10-13 19:23

 

 

Országos Könyvtári Napok -

2011. október 3 - 9.

október 3. Oroszlán a Könyvtárban
október 4. Helytörténeti kiállítás és verseny
október 5. Szkenner tippek
október 5. "Kapirgáljon mindenki a saját szemétdombján!"
október 6. A villámolvasás titkai
október 7. Könyvtári szoftver csapatverseny
október 8. Shotokan karate bemutató
Beszámolók

Oroszlánszív a tatai gyermekkönyvtárban

Egy kedves történet, sok szép rajz, derítő írás, sok-sok mosolygó gyermek. Kell ennél több? A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Oroszlán a Könyvtárban címmel rajz-és meseíró pályázatot hirdetett alsó tagozatos diákoknak. Érdeklődésben nem volt hiány, hiszen még óvodás gyermek és felső tagozatos tanuló is jelentkezett a pályázatra.


Már nyáron felkészülhettek a gyermekek, ötletelhettek, hogy melyik jelenetét örökítsék meg a mesének.

Tovább >>

Műhely a szemétdombon

 

Az Országos Könyvtári Napok mottója idén így szólt: Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól! Tata természeti kincseinek megóvása és a környezettudatosságra való nevelés mindig jelentős hangsúlyt kapott könyvtárunk, a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár tevékenységében. Innen származott az ötlet, hogy a tatai gyerekeket közelebb hozzuk egy különleges kézműves foglalkozással a környezetvédelemhez. Október 5-én tehát vendégünk volt a Cellux Csoport két művészeti vezetője - Pais Panni és Dani Boglárka – hogy megosszák tudásukat a helyi alsó tagozatosokkal.

Tovább >>

 

"Villám" a könyvtárban...

 

...vagyis: villámolvasás! Hogy a szó mit takar, 2011. október 16-án megtudhatták a tatai könyvtárba látogató érdeklődők. Sokat hallottunk az úgynevezett gyorsolvasásról, de a technikáját, a megvalósításához vezető utat még eddig senki sem ismertette nálunk.
Dr. Pétercsák Maxim szellemesen, humorral fűszerezett előadásából, szemléletes vázlataiból sok kérdésünkre választ kaphattunk.

Tovább >>

 


 

Kedves látogatóink, kedves olvasóink!

 

További programjainkról és azok részleteiről bővebb információt a TÁMOP, azon belül pedig az eseménynaptár menüpont alatt találhatnak.

 

 

 

 

Copyright © 2008 - Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Tata