Az oldal frissítve: 2011-10-07 15:24
Oroszlánszív a tatai gyermekkönyvtárban

 

Egy kedves történet, sok szép rajz, derítő írás, sok-sok mosolygó gyermek. Kell ennél több? A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára Oroszlán a Könyvtárban címmel rajz-és meseíró pályázatot hirdetett alsó tagozatos diákoknak. Érdeklődésben nem volt hiány, hiszen még óvodás gyermek és felső tagozatos tanuló is jelentkezett a pályázatra.

Már nyáron felkészülhettek a gyermekek, ötletelhettek, hogy melyik jelenetét örökítsék meg a mesének.

Sokan a mesekönyvet kölcsönözték ki és olvasták el az oroszlán könyvtári kalandjait, de volt, aki az általunk rövidített változat alapján dolgozott. Szeptember végére több mint hatvan rajz érkezett: láthatunk ezeken mérges üvöltő oroszlánt, és a könyvtáros meséjét türelmesen hallgató jószágot is. A mese valamennyi fontosabb részletét megörökítették a gyermekek.
Az értékelés két kategóriában történt: az 1-2. osztályos rajzolók közül a naszályi Angyalffy Mátyás Általános Iskola kis diákja, Pandúr Petra győzött. Munkájából kitűnik, hogy szíve-lelke, no és a könyvtár szeretete is benne van a rajzban! A 3-4. osztályos korcsoportban Horváth Alexandra üvöltő oroszlánja lett a nyertes. Repült ott szemüveg, papír, s minden tárgy, ami Mari kisasszony körül feküdt, olyan hatalmasat kiabált rá a valójában szelíd jószág!
A meseíró kategóriában Szigetvári Borbála Zoé, veszprémi második osztályos tanuló végzett az élen, aki igazán frappáns folytatást írt a meséhez. Megtudjuk, hogy az oroszlán később megtanult beszélni, sőt, az igazgatónőt is megtréfálta egy kis varázsfőzettel, majd Afrikába utaztak az állat szüleihez..., ahonnan vajon visszatértek a könyvtárba? A történet folytatása és valamennyi pályamunka megtekinthető a Magyary Zoltán Művelődési Központ folyosó galériáján az emeleten. Biztatunk mindenkit, hogy tekintse meg az alkotásokat, és a jövőben is vegyen részt a hasonló pályázatokon!

 

Eredmények

Rajz kategória:

 

1-2. osztály

  1. Pandúr Petra, 2. osztály – Angyalffy Ált. Isk., Naszály
  2. Dinga Laura, 2. osztály – Vaszary János Ált. Isk. Jázmin utcai Tagint.
  3. Marton Balázs, 2. osztály – Vaszary János Ált. Isk. Jázmin utcai Tagint.

3-4. osztály

  1. Horváth Alexandra, 4. osztály – Kőkúti Ált. Isk. Fazekas utcai Tagint.
  2. Pigai Anna, 3. osztály – Szent István Ált. Isk., Baj
  3. Venter Dóra, 4. osztály - Vaszary János Ált. Isk. Jázmin utcai Tagint.

Meseíró kategória:

  1. Szigetvári Borbála Zoé, 2. osztály – Simonyi Zs. Ált. Isk., Veszprém

 

Goldschmidt Éva

   

Címünk:

2890 Tata, Váralja u. 4.

Tel.: 06/34/380-281

 

Nyitva tartás
Hétfő:
13 - 17
Kedd:
13 - 17
Szerda:
szünnap
Csütörtök:
13 - 17
Péntek:
13 - 17
Szombat:
Zárva
   
 
vissza a lap tetejére