utolsó frissítés: 2008-04-23

 

 

 

 

Elérhetőségünk:

 

Címünk:

2890 Tata, Váralja u. 4.


telefon:

06/34/380-281,

06/34/ 487-991.


e-mail:

konyvtar@mzsvktata.hu

 

Részletek

 

 

Bemutatkozás

 

 

Kedves Látogató!

 

 
 

Szeretettel köszöntöm a tatai

Móricz Zsigmond Városi Könyvtár honlapján!

 

Könyvtárunk 1949 óta áll olvasóink rendelkezésére. Jelenleg 200.000 kötetet meghaladó könyvállomány, videotéka, számos napilap, heti- és egyéb folyóirat valamint hangos könyvek és helytörténeti gyűjtemény várja az érdeklődőket.

 

Felkészült munkatársaink segítséget nyújthatnak Önnek, hogy megtalálja a munkájához, a tanulásához szükséges információkat. Hasznos ötleteket és tanácsokat kaphat kedvenc időtöltéséhez, korszerű technika segítségével kalandozhat a világhálón.

 

Honlapunkon átfogó képet szeretnénk nyújtani munkánkról, szolgáltatásainkról.

 

Sok szeretettel várjuk Önt könyvtárunkban valamint programjainkon.

Szép napot, tartalmas időtöltést kívánok Önnek!

 

 
   

Márkusné Sinkó Ildikó

igazgató

 

 

 

 

A Móricz Zsigmond nevét viselő tatai városi könyvtár 1949-től, alapítása óta egyike a város leglátogatottabb, s bízvást mondhatjuk, legkedveltebb művelődési intézményeinek. az elnevezés az éppen aktuális politikai, közigazgatási modelleknek megfelelően változott (járási, városi, közművelődési, most éppen nyilvános könyvtár a besorolás) de a lényeg nem módosult: tartalmas, magas szintű szolgáltatást nyújtani a használóknak, felnőtteknek és gyermekeknek a városban. Biztosítani a hozzáférést az információhoz, a tanulmányokhoz szükséges szakanyagokhoz, s a szabadidő eltöltéséhez szükséges színvonalas irodalomhoz - kielégítve ezzel a legkülönfélébb olvasói igényeket is. Ezen dolgoztak, dolgoznak a könyvtár munkatársai évtizedek óta, szem előtt tartva az egyre változó érdeklődést, a technikai változásokat. Így az évek folyamán a könyvek és folyóiratok mellett elkezdtük gyűjteni a nem hagyományos könyvtári dokumentumokat: a videót, majd a DVD-t, a multimédiás és zenei CD-ket. Legújabban a hangos könyvek gyűjtését kezdtük el, melyekkel a látásukban korlátozott használóinkat segítjük, biztosítva számukra az irodalmat - CD-n, kazettán!

 

A város területi aránytalanságait segítendő két fiókkönyvtár áll olvasóink rendelkezésére az agostyáni illetve a kertvárosi városrészben, biztosítva elsősorban az ott élőknek a könyvtári szolgáltatásokat.

 

A könyvtár a kölcsönzésen, információkutatáson túl a könyvtárközi kölcsönzés lehetőségét is megadja használóinak, kérésükre az ország bármely könyvtárából megkérve a szükséges irodalmat.

 

Kialakítottuk számítógép-parkunkat. A gépek használatával olvasóink közvetlenül is hozzájutnak a keresett információhoz az Interneten keresztül, hiszen fél óra ingyenes hozzáférést biztosítunk számukra.

 

A könyvtár - járási könyvtári megalakulása óta - ellátó és módszertani központja a városkörnyék, vagy ahogyan a korszerű terminus technikus nevezi: a kistérség községi könyvtárinak is. Ez a hálózati központi funkció túlélte a társadalmi, közigazgatási változásokat, s működik példaértékűen immár évtizedek óta.

A hozzánk tartozó községek: Baj, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Naszály, Tardos, Kocs, Vértestolna, Szomód. Számukra biztosítja a könyvtár a szakszerű állománygyarapítást, folyóiratok és más információhordozók beszerzését.

 

 

 

 

Copyright © 2008 - Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Tata